Revijalnom utakmicom između ekipe ŽKK Jedinstvo i U16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, dodjelom priznanja, zanimljivim kulturno-umjetničkim programom i prigodnim koktelom, večeras  je u dvorani Mejdan u Tuzli obilježeno 30 godina od osvajanja titule prvaka Evrope, koju je 22. marta 1989. osvojila ekipa tadašnjeg KK Jedinstvo Aida iz Tuzle.

Najveći uspjeh tuzlanskog sporta i najvećeg uspjeha koji je postigla jedna ženska ekipa iz Bosne i Hercegovine prošao je u u svečanoj atmosferi uz prisustvo velikog broja igračica, te trenera Mihajla Mikija Vukovića, koji su u Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu zlatnim slovima upisali u historiju evropske košarke.

Na poluvremenu su dodijeljena priznanja Mihajlu Vukoviću, Raziji Mujanović, Mari Lakić, Zorici Dragičević, Stojanki Došić, Jadranki Savić i Dragani Jeftić.

Sinoć su nakon odsuđene prve četvrtine utakmice, oproštaj od aktivnog suđenja utakmica imali tuzlanske košarkaške FIBA sudije dr. Edin Husarić i Damir Kunosić, te bivši FIBA sudija Petar Obradović iz Čapljine. na parketu su ih zamijenile tuzlasnke sudije na listi Prvenstva BiH Seid Nožinović, Nermin Kasumović i Maid Lasetović.

Podijeli: