U periodu dok sportska, a time i košarkaška takmičenja u Bosni i Hercegovini i cijelom svijet miruju, a svijet se bori protiv pandemije COVID-a 19, svoj doprinos u toj borbi daje i Regionalni košarkaški savez Tuzla u skladu svojim mogućnostima i resursima.

U skladu sa tim članovi Regionalnog košarkog saveza Tuzla i njegove Sudijske organizacije uspjeli su nabaviti značajan broj zaštitnih maski za medicinsko osoblje i prijeko potrebnih sredstava za dezinfekciju, te ih donirati onima kojima to trenutno najviše i treba.

Maske i dezinfekciona sredstva su donirana Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te većim dijelom Klinici za dječije bolesti na čijem čelu se nalazi dr. med. sc. Edin Husarić, specijalista dječije hirurgije, nekada prvotimac KK Sloboda Dita, FIBA sudija i uvaženi član Sudijske organizacije RKS Tuzla.

Regionalni košarkaški savez Tuzla je na raspolaganju svim svojim klubovima i pridruženim organizacijama, za svaku vrstu pomoći koja je  u skladu sa našim mogućnostima, uz poruku budimo odgovorni, ostanimo kod kuće i spriječimo širenje virusa kako bi se što prije vratili normalnim okolnostima i košarkaški terenima.

 

Podijeli: