Povodom najnovijih sportskih uspjeha premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, ministrica kulture sporta i mladih Slavena Vojinović, ministar finansija Miralem Nuhanović i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović upriličili su danas prijem za predstavnike UG Ženski košarkaški klub “RMU – BANOVIĆI” iz Banovića.

Riječ je o košarkašicama koje su ove godine odbranile titulu prvaka Bosne i Hercegovine u košarci kao i titulu pobjednika Kup BiH i tako ponovile uspjeh od prošle godine. Ekipa je također bila pojačana i kadetskom ekipom koja je ove godine osvojila prvenstvo BiH u košarci.

Premijer Suljkanović čestitao je svim članovima Kluba na ostvarenim rezultatima ističući kako ženska košarka sa područja Tuzlanskog kantona nastavlja višegodišnji kontinuitet uspjeha. Pored snažnih zalaganja svih pojedinaca, prema mišljenju premijera Suljkanovića, tome je doprinjela i činjenica što postoji stručna podrška sportu kroz rad Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo redovno finansijski, putem Javnog poziva, podržavaju aktivnosti ovog sportskog kolektiva što je bio slučaj i sa završnicom Kupa BiH koja se igrala u Banovićima.

Prema mišljenju ministrice Vojinović, raduje činjenica da ovaj klub već ima obezbijeđen podmladak, što su već potvrdile kadetkinje. „Izuzetno je zadovoljstvo što je TK već drugu godinu zaredom dominantan kad je u pitanju ženska košarka. One su ove godine ponovile uspjeh unatoč obavezama i zahtjevima koje su košarkašice imale u WABA ligi”, rekla je ovom prilikom ministrica Vojinović.

Predstavnici stručnog štaba, košarkašice i kadetkinje ženskog košarkaškog kluba RMU Banovići iz Banovića kao zahvalu što se Vlada TK u proteklom periodu ponašala kao „šesti igrač” poklonile su ovom prilikom premijeru Suljkanoviću dres sa njegovim imenom – saopšteno je iz Vlade TK.

Podijeli: