Regionalni košarkaški savez Tuzla, u cilju dodatne promocije košarke, te što bolje pripreme klubova za predstojeću sezonu u svim ligama o okviru KSBiH, 14. i 15. septembra 2019. godine organizuje Ljetni kup RKS Tuzla u muškoj konkurenciji.
Takmičenje će se po prvobitnoj zamisli održati na stadionu Telex u Tuzli ili na nekom od drugih terena ili sportskih dvorana na području Tuzlanskog kantona (ekipe se mogu prijaviti za domaćinstvo), koje ispunjavaju uslove za odigravanje utakmica u A2 ligi BiH.
U zavisnosti od broja prijavljenih ekipa, dvodnevno takmičenje će biti odigrano po kup sistemu ili u okviru dvije grupe sa finalnom utakmicom.
Kako bi takmičenje bilo prilagođeno i ekipama koje trenutno nemaju seniorske ekipe, u takmičenju će pravo imati igrači starosti do 23 godine uz pravo nastupa i igrača 23+ ali samo ukoliko igraju sa ekipama koje također imaju igrače 23+.
Obzirom da je u toku pripremni period, igrači ne moraju biti registrovani za klub za koji će nastupiti, a ekipe se prijavljuju na osnovu spiska ovjerenog od strane kluba koji nema registracijsku obavezu u narednoj sezoni.
Klubovima će biti omogućeno i formiranje zajedničkih ekipa za ovo takmičenje, a sve u cilju nastupa što većeg broja i ekipa i igrača.
Pravo učešće imaju klubovi članovi RKS Tuza i klubovi iz drugih saveza koji učestvuju u ligama koje organizuje RKS Tuzla. Kotizacija za takmičenje je simbolična, a rok za prijavu ekipa je 2. septembar 2019. godine, nakon čega će biti određen i sistem takmičenja.
Zainteresovani klubovi više informacija mogu dobiti putem e-mail adrese rks_tuzla@mail.com ili telefona +387 35 255-465.
Podijeli: