Odigranim turnirima prošlog vikenda, okončane su kvalifikacije Sistema A KSBiH-a za polufinalne turnire državnog prvenstva mlađih kategorija u košarci.

Predstavnici RKS Tuzla, koji su učestvovali u kvalifikacijama su ostvarili plasmane među prve tri  ekipe, koji im omogućava nastavak takmičenja.

U konkurenciji pionira OKK Sloboda je osvojila treće mjesto na turniru u Zenici. U polufinalu su poraženi od Kengura sa 93:74, a u utakmici za 3. mjesto bili bolji od ekipe Konjica 88:97 (produžetak 82:82).  U finalu je ekipa Sparsa bila bolja od Kengura sa 82:64.

U konkurenciji kadeta OKK Sloboda je na turniru koji je odigran 28. aprila u Zenici također zauzela treće mjesto. U polufinalu su poraženi od Sparsa sa 70:60, a  u utakmici za treće mjesto bili bolji od Konjica sa 79:73. Turnir je osvojila ekipa Sparsa koja je u finalu bila bolja od Kengura sa 56:83.

Kod juniora OKK Slooboda je bila domaćin završnog turnira.  Nakon četiri odigrane utakmice u dvoranama SKPC Mejdan, prvo mjesto je sasvim zasluženo osvojila ekipa OKK Spars iz Sarajeva. Druga je bila ekipa OKK Sloboda, a plasman u dalji tok takmičenja je obezbijedila ekipa OKK Čelik, koja je u utakmici za 3. mjesto bila bolja od ekipe KK Željo 1971 iz Bihaća. Izvještaj sa ovog turnira može se pronaći OVDJE.

U ženskoj konkurenciji ekipa RMU Banovići na turniru kadatkinja, kojem je bila domaćin je bila treća, nakon što je u polufinalu poražena od Kengura sa 65:80, a  utakmici za treće mjesto pobijedila ekipu Play-off sa 73:72. Turnir je osvojila ekipa Konjica koja je u finalu pobijedila Kengur sa 72:58.

U konkurenciji juniorki RKS Tuzla nije imao svoje predstavnice.

Podijeli: