Nakon duge pauze prouzrokovane pandemijom COVID-19, Liga mladih RKS Tuzla u subotu 12. decembra otvara svoju novu sezonu.

Regionalni košarkaški savez Tuzla kao organizator, te klubovi učesnici dogovorili su drugačiji sisitem takmičenja u novoj sezonu, a sve u cilju zaštite zdravlja svih učesnika.

Uzimajući sve činjenice u obzir kao i preporuke kriznih štabova na sastanku rukovodstva i učesnika lige prihvaćeno da se ove sezone Liga mladih RKS Tuzla igra po grupama a poslije odigranih grupa odigrat će se i završnice na osnovu plasmana.

Ekipe su podijeljene u tri grupe, a rangirane na osnovu plasmana u posljednjih pet godina.

Grupa A: Spartans, ABC Basket, Gračanica, Bosna i Gradačac.

Grupa B: Dragons, Findo, Lukavac, Silver Kings i Modriča.

Grupa C: OKK Sloboda, Gradina, Lions, Kladanj 72 i Živinice.

U grupama se utakmice odigravaju po dvostrukom bod sistemu i igrat će se ukupno 10 kola. Nakon odigranog ligaškog dijela od 10 kola, dvije prvoplasirane ekipe i dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz grupa A, B i C igraju završnicu “Final 8”.

Obzirom da se u kategoriji juniora u jednoj grupi nalazi 5, a u dvije grupe od 4 ekipe prilikom određivanja plasmana u grupi sa 5 ekipa rezultati sa posljednjeplasiranom ekipom se brišu.

Liga počinje 12/13. decembra utakmicama pionirskih selekcija, dok se 19/20.  igraju utakmice kadetskih selekcija, a 26/27. se igraju utakmice juniorskih selekcija
Drugo kolo je na rasporedu 30/31. januar 2021 godine.

Sve ekipe prilikom odigravanja utakmica mora će poštovati Protokol COVID 19 i Propozicije takmičenja, koji će zajedno sa ostalim dokumentima (raspored, obrasci…) vezanim za novu sezonu u sekciji Liga mladih biti dostupne na web stranici RKS Tuzla.

 

 

Podijeli: