Sinoć (30.12.2021.) je u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli održana VIII redovna Izborne Skupštine Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

Na sjednici je usvojen zapisnika sa VII sjednice Skupštine RKS Tuzla, usvojene su i izmjene Statuta Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla, zatim proširen Upravni odbor RKS Tuzla, izabrani novi članovi Nadzornog odbora, te produženi mandati predsjedniku Skupštine i predsjedniku RKS Tuzla.

Izmjenama statuta dosadašnje Predsjedništvo RKS Tuzla je preimenovano u Upravni odbor RKS Tuzla, kojeg će ubuduće činiti devet članova. Pored dosadašnjih sedam članova (Jadran Lasetović, Nešad Hotić, Derviša Agić, Zdenko Tadić, Emir Selesković, Amir Babović i Adis Mulabdić) novi članovi su Vedran Lakić i dr. Edin Husarić.

U nadzorni odbor umjesto Radoslava Solde, koji tu dužnost ne može obavljati zbog bolesti i Selme Bujak, koja više ne živi u BiH, imenovani su Miroslav Kovačević i Damir Efendić, a od ranije je u sastavu ovog tijela bio Ekrem Čolo.

Mandati su produženi i predsjedniku Skupštine RKS Tuzla Ibrahimu Braci Moranjkiću i predsjedniku RKS Tuzla Jadranu Lasetoviću, uz čestitke i pohvale za dosadašnji rad i angažman.

Sve odluke su donesene jednoglasno.

Podijeli: