Komesar takmičenja i  rukovodstvo Lige mladih RKS Tuzla, klubovima i svim drugim učesnicima u ovom takmičenju, u posljednjem Biltenu (br. 5), proslijedili su važnu napomenu pred nastavak takmičenja.

U napomeni se navodi:

Upozoravaju se svi klubovi, te licencirani treneri, igrači i druge službene osobe iz klubova i drugih organizacija koje su uključene u takmičenje Lige mladih RKS Tuzla, da je STROGO ZABRANJENO, javno komentarisanje i iznošenje uvredljivih stavova (na nacionalnoj, rasnoj i drugoj osnovi koja vrijeđa drugog pojednica ili kolektiv) na račun drugih klubova, igrača, trenera i ostalih licenciranih i službenih osoba, putem medija, društvenih mreža i ostalih vidova javne komunikacije.

Sve primjedbe vezane za eventualne neregularnosti koje se odnose na odigravanje utakmica i održavanje ovog takmičenja, mogu se iznijeti isključivo putem obrazaca usvojenih Propozicijama takmičenja ili zvaničnim dopisom, te kao takve uputiti komesaru takmičenja.

Nakon ovog upozorenja, sve osobe ili klubovi koji budu prekršili gore navedeno, bit će najstrožije kažnjeni, u kranjem slučaju i kaznom suspenzije na duži vremenski period.

Fair Play prije svega!

Regionalni košarkaški savez Tuzla, komesar takmičenja Lige mladih

Podijeli: