Kup RKS Tuzla za sezonu 2021/022 osvojila je ekipa OKK Sloboda, koja je u finalnoj utakmici i duelu dvije tuzlanske ekipe odigranom večeras u Mejdanu, bila bolja od A1 ligaša UKK Student sa konačnih 75:51 (24:13, 15:15, 9:12, 27:11).

Sloboda je bolje otvorila utakmicu, prvu četvrtinu okončala sa 24:13 i tu prednost sačuvala do poluvremena kada je semafor pokazivao 39:28 za starijeg tuzlanskog ligaša.

U trećoj četvrtini Studenti dolaze i do samo minus četiri poena prednosti, ali Sloboda u posljednji period igre ulazi sa razlikom +8. Do kraja utakmice OKK Sloboda koristi širu klupu i utakmicu privodi kraju bez rezultatske neizvjesnosti.

Kod Slobode je briljirao Durmo sa 21 poenom i jedini je u pobjedničkom timu imao učinak sa dvocifrenim brojem poena. Kod Studenta je samo pet igrača postiglo poene, a najefikasniji je bio Hrnčić sa 22 poena.

Sloboda nastavlja takmičenje u Kupu Mirza Delibašić u okviru Sistema A KSBIH, gdje će odmjeriti snage sa najboljim ekipama izdrugih regionalnih i kantonalnih košarkaških saveza u ovom sistemu. Utakmicu su sudili Zurapović, Kasumović i Beganović, a komesar na utakmici je bio Miroslav Kovačević. Pehare i priznanja su dodijelili predstavnici Vlade TK, Skupštine TK i KSBiH.

Podijeli: