Danas je u Banovićima preminuo Hasan Bureković Burek, a vijest o njegovoj smrti s tugom je dočekao veliki broj košarkašica, košarkaša, košarkaških i sportskih radnika, koji su bili dio košarkaških utakmica u Banovićima u posljednje tri decenije.

Hasan Bureković (1948 – 2021) bio je prije svega sportista cijelim svojim bićem, a onda  zapisničar / pomoćni sudija na svim košarkaškim utakmicama koje su se igrale u Banovićima. U svom poslu bio je sigurno najpredaniji i najodgovorniji pomoćni sudija u sistemu Košarkaškog saveza BiH.

Svojim profesionalnim pristupom poslu i ljudskim kvalitetima, koji su ga krasili do posljednih dana života, stekao je poštovanje kod sudija, komesara, trenera, igrača i drugih učesnika košarkaških utakmica, koji su u Banoviće stizali iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona i Evrope, a koje je Burek, kako ha je većina oslovljavala, uvijek uljudno i srdačno dočekivao i ispraćao.

Regionalni košarkaški savez Tuzla upućuje iskreno saučešće porodici Bureković i košarkaškim kolektivima iz Banovića koji su Hasana doživljavali svojim.

Podijeli: