Večeras odigranim All Star utakmicama i dodjelama pehara i medalja najboljim ekipama  stavljena je tačka na još jednu uspješnu sezonu košarkaške Lige mladih RKS Tuzla, koja se igra u tri takmičarske kategorije.

Nekoliko stotina gledalaca uživalo je u tri dobre utakmice, u kojima su mladi igrači u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji pokazali dobru košarku sa mnoštvom atraktivnih poteza koji su izazvali ovacije i aplauze na otvorenoj sceni.

MVP priznanja nakon odigranih utakmica su dobili Nedim Kamberović (KK Spartans Aluplastik) u pionirskoj, Sanjin-Adam Mujagić (KK Lukavac) u kadetskoj i Emir Krajinić (OKK Sloboda) u juniorskoj konkurenciji.

Liga je igrana skoro osam mjeseci, a nakon više od 350 utakmica i tri odigrana „Final four“ turnira pet ekipa se uspjelo popeti na pobjednička postolja u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Višegodišnju dominaciju  selekcija Slobode, u ovoj sezoni su prekinuli živinički Spartansi koji su postali prvaci u pionirskoj konkurenciji, dok je OKK Sloboda odbranila titule u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Pored ove dvije ekipe pehare su osvojile još ekipe Silver Kingsa iz Srebrenika, Lukavca i tuzlanskih Lionsa.

Dobitnici priznanja u pionirskoj konkurenciji su KK Spartans Aluplastik, OKK Sloboda i KK Silver Kings, u kadetskoj konkurenciji OKK Sloboda, KK Lukavac i KK Silver Kings i u juniorskoj konkurenciji  OKK Sloboda, KK Spartans Aluplastik i KK Lions.

Ligu su ove sezone su činile ekipe Sloboda Tuzla, Silver Kings Srebrenik, Gradina Srebrenik, ABC Basket Tuzla, ABC Basket Gradačac, Bosna Kalesija, Spartans Aluplastik Živinice, Lions Tuzla, Gračanica, Lukavac, Kladanj 72, Modriča.

Liga mladih RKS Tuzla je nastala iz utakmica koje su igrali juniori kao predigra prvim timovima u ligi Tuzlanske regije koju su 1998. godine, čak i na vanjskim terenima, igrale ekipe iz Tuzle, Gračanice, Gradačca, Kladnja, Kalesije, Brčkog, Banovića i Živinica.

Kasnije se iz te lige formirao projekat zajedničke lige mladih Tuzla-Doboj-Zenica iz kojeg će izrasti projekat Lige „Bolji Balkan“. Liga se već 20 godina igra svake sezone u periodu oktobar-maj, a u njoj su svoje prve zvanične utakmice odigrali i odsudili brojni reprezentativci i sudije koji su BIH predstavljali na brojnim internacionalnim takmičenjima.

Galeriju fotografija sa All Star utakmica pogledajte na Facebook stranici Lige mladih RKS Tuzla.

Podijeli: